Portugalinvesikoirat      Espanjanvesikoirat      Löwchen      Pentuja     Trimmaus    Uutisia      Meistä

                      

               

Portugalinvesikoirat

Rotu  //  Omat koirat  //  Kasvatit  // Terveystulokset  //  Näyttelytulokset  

 

 

Rotu - Yleistä-luonne-terveys-turkki-rotumääritelmä

                                                 

Luonne

Portugalinvesikoira on keskikokoinen ja vankka,entinen kalastajan apulainen. Luonne määritellään  tuliseksi, itsepäiseksi, rohkeaksi ja kestäväksi ja oppivaiseksi ja älykääksi. Mutta portugeesi on myös erittäin lempeä, avoin ja iloinen, ja näitten luonnepiirteiden takia rodusta on tullut suosittu myös lapsi perheissä.

     

Mutta ei kannata unohtaa että portugalinvesikoira on pohjimiltaan työsukuinen koiraa, eli vilkautta ja energia löytyy.  Monille perheille on tullut yllätyksenä miten paljon energia nuorella portugeesilla voi olla. eli jos toimintaa ja liikuntaa ei ole riittävästi tarjolla niin portugeesi keksii kyllä myös itse tekemistä!

Vaikka portugeesin luonne on avoin ja iloinen niin ei koskaan saa unohtaa rodun historia.Aivan niinkuin espanjanvesikoirilla, niin puuttelisella kouluksella ja sosialistamisella saa koirasta herkästi aranoloisen, huonosti käytäytyvän yksilön. 

  

Portugeesillä on tarkaavainen ilme ja verraton näkö ja hajuaisti. Suomessaskin niitä käytettän jonkin verran lintumetsästyksessä. Portugeesin kanssa voi harrastaa laajasti, älykyyttä ja palveluhalua löytyy.Verratuna espanjanvesikoiraan vahti vietti on aika olematon. Sitäkin kyllä löytyy mutta siinä lajissa espanjalainen vetä pidemmän korren.

      

Mieltymys veteen melkein kaikilla pennuilla on. Vesikuppi on hyvä paikka harjoitella uimista ihan pienenä. Mutta usein kuulee että "meidän vesikoira ei tykkää vedestä", uskoisin että suurin syy tähän on että suurin osa suomen koirilla ei ole mahdollisuutta tutustuu vesityöskentelyyn riitävän pienenä. Eli pitkä talvi ja kylmät ja kosteat syksyt ei salli uimista meressä ja järvissä ympäri vuoden niin kuin etelä euroopassa.

       

Portugeesi on mahtava perhejäsen ja harrastekoira sille joka viihtyy liikumisen parissa. Portugeesilla on harvoin päiviä jolloin se olisi huonolla tuullella, iloisuudella ja reipaudella se vie joka päivää eteenpäin.