Portugalinvesikoirat      Espanjanvesikoirat      Löwchen      Pentuja     Trimmaus    Uutisia      Meistä

          

         

Espanjanvesikoirat

Rotu  //  Omat koirat  //  Kasvatit  // Terveystulokset 

           

     

     Yleistä // Luonne // Terveys // Turkki // Rotumääritelmä

 

  

                                          
  

                         

 

                        

  

                     


 

 

 

 

 

 

 

             
Terveys
                 
Yleisesti  ottaen Espanjanvesikoira on terve rotu. Mutta vasta viime vuosina on aloitettu tutkimaan perron terveyttä enemmän. 1.1.2007 espanjanvesikoira menee mukaan Suomen kennelliiton PEVISA ohjelmaan. Eli suomessa syntyneiden  pentujen vanhemmat pitää olla terveystutkittuja, lonkat, kyynärät ja silmät. Jos terveys tutkimuksia ei ole tai lonkkanivel lausunto on huonompi kuin D pentuja ei saa rekiströityä suomen kenneliitossa.

Rodussa on törmätty lonkka-, kyynärvikoihin, silmäsairauksin( PRA, HC,    RD, PHTVL/PHPV), hammaspuutoksiin, purentavikoihin, varvasanomaliaan, kives-, sydänivikoihin, kilpirauhaisen vajatoimintaan, diabetekseen, epilepsiaan, karvanpuutokseen, ,SA-FD ihotautiin ja allergiohin. Vaikka  useita eri saurauksia on ilmennyt niin procentti sairaita koiria on silti pieni.
                       
Espanjassa koiria ei tutkita niinkuin suomessa, vaan monet näköongelmatkin voidaan siellä laittaa monesti pitkän turkin syyksi/alle.
               
Espanjanvesikoira kuulluu olla fysisesti kestävä koira.  Liian raskaat ja pitkäselkäiset yksilöt eivät vältämättä kykene työskentelemään rodununomaisella tavalla. Espanjassa ja valitettavasti Suomessakin törmää  heikko selkäisiä, voimakkaasti pihtikintuisia ja hyvin vaivaloisesti liikkuvia yksilöitä. Mutta rodun kehitys on positiivinen, kanta on kasvanut huimasti ja tämän  mukaan ihmiset on alkanut kiinnittämään enemmän huomiota terveyteen.